Fokhagymaszósz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 5 ek finomliszt
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 tk ételízesítő
- 3 dl főzőtejszín
- 2 ek tejföl
- só
- cukor
Elkészítése:
A felolvasztott vajban világosra pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és ételízesítőt.
Felöntjük 2 dl vízzel, simára keverjük, és folyamatos keverés mellett felforraljuk.
Beleöntjük a tejszínt és a tejfölt, ízesítjük cukorral, szükség szerint sózzuk, újból felforraljuk, és kész.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

