Fokhagymaszósz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 5 ek finomliszt
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 tk ételízesítő
- 3 dl főzőtejszín
- 2 ek tejföl
- só
- cukor
Elkészítése:
A felolvasztott vajban világosra pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és ételízesítőt.
Felöntjük 2 dl vízzel, simára keverjük, és folyamatos keverés mellett felforraljuk.
Beleöntjük a tejszínt és a tejfölt, ízesítjük cukorral, szükség szerint sózzuk, újból felforraljuk, és kész.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »