Egyszerű tartármártás recept
Hozzávalók:
- 6 púpos ek sűrű, krémes tejföl
- 3 csapott ek majonéz
- 1 púpos tk mustár
- 1 nagy csipet só
- 2 csapott tk porcukor
- 2 tk citromlé
Elkészítése:
A tejfölt egy tálba kanalazzuk, majd elkeverjük a majonézzel és a mustárral. Ízesítjük a sóval, a porcukorral és a citromlével.
Jól összekeverjük, és azonnal kínáljuk.
Tipp:
Ma hagyományos rántott karfiol készült, és hozzá tartármártás, mert néha kell húsmentes nap is.
A mártás roppant egyszerű, bármilyen rántott zöldséghez remek kiegészítő. Én most nem pihentettem, de akár előre is összeállítható, az egész művelet alig pár percet vesz igénybe :-)
Az egyszerű tartármártás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 28 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

