Egyszerű tartármártás recept

Hozzávalók:
- 6 púpos ek sűrű, krémes tejföl
- 3 csapott ek majonéz
- 1 púpos tk mustár
- 1 nagy csipet só
- 2 csapott tk porcukor
- 2 tk citromlé
Elkészítése:
A tejfölt egy tálba kanalazzuk, majd elkeverjük a majonézzel és a mustárral. Ízesítjük a sóval, a porcukorral és a citromlével.
Jól összekeverjük, és azonnal kínáljuk.
Tipp:
Ma hagyományos rántott karfiol készült, és hozzá tartármártás, mert néha kell húsmentes nap is.
A mártás roppant egyszerű, bármilyen rántott zöldséghez remek kiegészítő. Én most nem pihentettem, de akár előre is összeállítható, az egész művelet alig pár percet vesz igénybe :-)
Az egyszerű tartármártás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 28 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »