Diós-medvehagymás pesto recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb. 15 dkg medvehagyma (1 csokor)
- 1 tk só
- frissen őrölt bors (ízlés szerint)
- 1 tk majoránna
- 7 dkg parmezán sajt (reszelt)
- 5 dkg dió
- 1 dl (jó minőségű) olívaolaj
Elkészítése:
A medvehagymát alaposan megmossuk és felaprítjuk (szára is nyugodtan mehet bele, semmi ne vesszen kárba). A diót egy száraz serpenyőben pirítsuk kb. 5-7 percig.
Ezután tegyük egy késes aprítóba a felaprított medvehagymával együtt, tegyük bele a fűszereket (só, bors, majoránna) és a sajtot. Aprítsuk 1-2 perc alatt közepesen durvára. Ezután öntsük hozzá az olívaolajt és további 1-2 percig pépesítsük.
Rakjuk steril (kifőzött) üvegbe és zárjuk le.
Tipp:
Nekem ez a mennyiség egy pici 2,5 dl-es üvegcsét töltött meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »