Diós-medvehagymás pesto recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb. 15 dkg medvehagyma (1 csokor)
- 1 tk só
- frissen őrölt bors (ízlés szerint)
- 1 tk majoránna
- 7 dkg parmezán sajt (reszelt)
- 5 dkg dió
- 1 dl (jó minőségű) olívaolaj
Elkészítése:
A medvehagymát alaposan megmossuk és felaprítjuk (szára is nyugodtan mehet bele, semmi ne vesszen kárba). A diót egy száraz serpenyőben pirítsuk kb. 5-7 percig.
Ezután tegyük egy késes aprítóba a felaprított medvehagymával együtt, tegyük bele a fűszereket (só, bors, majoránna) és a sajtot. Aprítsuk 1-2 perc alatt közepesen durvára. Ezután öntsük hozzá az olívaolajt és további 1-2 percig pépesítsük.
Rakjuk steril (kifőzött) üvegbe és zárjuk le.
Tipp:
Nekem ez a mennyiség egy pici 2,5 dl-es üvegcsét töltött meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »