Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-medvehagymás pesto recept

Diós-medvehagymás pesto
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb. 15 dkg medvehagyma (1 csokor)
    • 1 tk só
    • frissen őrölt bors (ízlés szerint)
    • 1 tk majoránna
    • 7 dkg parmezán sajt (reszelt)
    • 5 dkg dió
    • 1 dl (jó minőségű) olívaolaj

    Elkészítése:

    A medvehagymát alaposan megmossuk és felaprítjuk (szára is nyugodtan mehet bele, semmi ne vesszen kárba). A diót egy száraz serpenyőben pirítsuk kb. 5-7 percig.

    Ezután tegyük egy késes aprítóba a felaprított medvehagymával együtt, tegyük bele a fűszereket (só, bors, majoránna) és a sajtot. Aprítsuk 1-2 perc alatt közepesen durvára. Ezután öntsük hozzá az olívaolajt és további 1-2 percig pépesítsük.

    Rakjuk steril (kifőzött) üvegbe és zárjuk le.

    Tipp:

    Nekem ez a mennyiség egy pici 2,5 dl-es üvegcsét töltött meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá