Diós-medvehagymás pesto

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós-medvehagymás pesto

Hozzávalók:

  • kb. 15 dkg medvehagyma (1 csokor)
  • 1 tk só
  • frissen őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1 tk majoránna
  • 7 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 5 dkg dió
  • 1 dl (jó minőségű) olívaolaj

Elkészítése:

A medvehagymát alaposan megmossuk és felaprítjuk (szára is nyugodtan mehet bele, semmi ne vesszen kárba). A diót egy száraz serpenyőben pirítsuk kb. 5-7 percig.

Ezután tegyük egy késes aprítóba a felaprított medvehagymával együtt, tegyük bele a fűszereket (só, bors, majoránna) és a sajtot. Aprítsuk 1-2 perc alatt közepesen durvára. Ezután öntsük hozzá az olívaolajt és további 1-2 percig pépesítsük.

Rakjuk steril (kifőzött) üvegbe és zárjuk le.

Tipp:

Nekem ez a mennyiség egy pici 2,5 dl-es üvegcsét töltött meg.