Almamártás – almaszósz recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5-6 db alma
- cukor (vagy édesítőszer)
- 3-4 db szegfűszeg
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl főzőtejszín
- víz
Elkészítése:
Az almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk fel vékony kis kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, tegyük bele szegfűszeget és a fahajat, reszeljük bele a citromhéját, és nyomjuk bele a levét.
Addig főzzük, még az alma teljesen megpuhul. (ez kb. 15 perc)
A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk az almához. Kevergetve főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön a szósz, majd hűtsük ki langyosra.
Tálaláskor az elkészült almaszószt kínálhatjuk sült és főtt húsok mellé, de csak úgy magában elkanalazgatva is nagyon finom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.