Almamártás – almaszósz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5-6 db alma
  • cukor (vagy édesítőszer)
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl főzőtejszín
  • víz

Elkészítése:

Az almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk fel vékony kis kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, tegyük bele szegfűszeget és a fahajat, reszeljük bele a citromhéját, és nyomjuk bele a levét.

Addig főzzük, még az alma teljesen megpuhul. (ez kb. 15 perc)

A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk az almához. Kevergetve főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön a szósz, majd hűtsük ki langyosra.

Tálaláskor az elkészült almaszószt kínálhatjuk sült és főtt húsok mellé, de csak úgy magában elkanalazgatva is nagyon finom.