Rántott borjú fokhagymásan recept

Hozzávalók:
- 4 vékony szelet borjúcomb
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk húspuhító fűszersó
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek liszt+ a 1 ek a forgatáshoz
- 1 ek főzőtejszín
A körethez:
- 3 dkg medvehagyma
- 20 dkg rizs
- olaj
- só
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd a húspuhítóval beszórjuk és 3 órát állni hagyjuk.
A rizst megmossuk és mikrózható tálba tesszük, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk, 2 ek olajat öntünk hozzá és 35 percig főzzük 350 watton, persze főzőlapon is elkészíthető. Ezután keverjük hozzá a medvehagymát, amit előtte apróra vágunk. Tálalás előtt még 5 percet mikrózzuk ezen a teljesítményen.
A tojásból, lisztből, tejszínből, zúzott fokhagymából pici só hozzáadásával sűrű masszát keverünk és a húsokat egyesével belemártjuk először lisztbe, majd a sűrű tésztába.
Közepesen forró olajban sütjük legalább 10 percig. Egyik oldalát fedő alatt, míg a másikat már anélkül. Ha szép pirosra megsültek, azon melegében tálaljuk.
A medvehagymás párolt rizzsel és uborkasalátával fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »