Rántott borjú fokhagymásan recept

Hozzávalók:
- 4 vékony szelet borjúcomb
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk húspuhító fűszersó
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek liszt+ a 1 ek a forgatáshoz
- 1 ek főzőtejszín
A körethez:
- 3 dkg medvehagyma
- 20 dkg rizs
- olaj
- só
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd a húspuhítóval beszórjuk és 3 órát állni hagyjuk.
A rizst megmossuk és mikrózható tálba tesszük, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk, 2 ek olajat öntünk hozzá és 35 percig főzzük 350 watton, persze főzőlapon is elkészíthető. Ezután keverjük hozzá a medvehagymát, amit előtte apróra vágunk. Tálalás előtt még 5 percet mikrózzuk ezen a teljesítményen.
A tojásból, lisztből, tejszínből, zúzott fokhagymából pici só hozzáadásával sűrű masszát keverünk és a húsokat egyesével belemártjuk először lisztbe, majd a sűrű tésztába.
Közepesen forró olajban sütjük legalább 10 percig. Egyik oldalát fedő alatt, míg a másikat már anélkül. Ha szép pirosra megsültek, azon melegében tálaljuk.
A medvehagymás párolt rizzsel és uborkasalátával fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »