Pacalpörkölt marhahússal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Abáláshoz:
- 2 kg marhapacal
- 3 babérlevél
- 1 kk szemes bors
- 1 ek só
Továbbá:
- 2 kg marhalábszár
- 5 nagyobb vöröshagyma
- 2 ek sertészsír
- 10 gerezd fokhagyma
- 0,5 üveg natúr lecsó
- 6 dl száraz vörösbor
- 2 ek fűszerpaprika
- 1 tk morzsolt majoránna
- 1 kk őrölt bors
- 3 babérlevél
- 1 ek só
Tálaláshoz:
- 2 kg burgonya
- 1 kk egész kömény
- 1 tk só
Elkészítése:
A pacalt mossuk meg nagyon alaposan, majd tegyük egy fazékba, és öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy kényelmesen ellepje. Tegyünk a vízbe babérlevelet, szemes borsot és sót. Forraljuk fel, majd vegyük takarékra a lángot, és lassú tűzön, lefedve így főzzük (abáljuk) 1 órán át. Az abált pacalt emeljük ki a vízből egy tálcára, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, vágjuk fel kb. 5 cm hosszú, 1 cm széles csíkokra.
Amíg abáljuk a pacalt, mossuk meg a marhahúst is alaposan és tisztítsuk meg (vágjuk le róla a faggyúdarabokat), majd vágjuk diónyi méretű kockákra.
Egy lábasban felhevítjük a zsírt, majd rádobjuk az apróra kockázott vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lecsót, a fűszerpaprikát és a fűszereket. Gyorsan elkeverjük, majd felöntjük 1 liter vízzel és felforraljuk. Ha forr, takarékra vesszük, hozzáadjuk a csíkokra vágott pacalt és a felkockázott marhahúst. Hozzáöntjük a vörösbort. Összekeverjük, és ha úgy érezzük, hogy kevés a lé alatta, akkor kevés vizet adhatunk még hozzá. Újraforraljuk, majd takarékon, lefedve 2,5 órán át főzzük. Időnként keverjük át, és kóstoljuk meg. Ha szükséges, ízesítsük még, és pótoljuk az elfőtt folyadékot vízzel.
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk. Egy edénybe tesszük és felöntjük bőven vízzel. Megszórjuk köménymaggal, sóval, és puhára főzzük. Leszűrjük, és ezzel kínáljuk az elkészült marhahúsos pacalpörköltet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »