Pacalpörkölt marhahússal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Abáláshoz:
- 2 kg marhapacal
- 3 babérlevél
- 1 kk szemes bors
- 1 ek só
Továbbá:
- 2 kg marhalábszár
- 5 nagyobb vöröshagyma
- 2 ek sertészsír
- 10 gerezd fokhagyma
- 0,5 üveg natúr lecsó
- 6 dl száraz vörösbor
- 2 ek fűszerpaprika
- 1 tk morzsolt majoránna
- 1 kk őrölt bors
- 3 babérlevél
- 1 ek só
Tálaláshoz:
- 2 kg burgonya
- 1 kk egész kömény
- 1 tk só
Elkészítése:
A pacalt mossuk meg nagyon alaposan, majd tegyük egy fazékba, és öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy kényelmesen ellepje. Tegyünk a vízbe babérlevelet, szemes borsot és sót. Forraljuk fel, majd vegyük takarékra a lángot, és lassú tűzön, lefedve így főzzük (abáljuk) 1 órán át. Az abált pacalt emeljük ki a vízből egy tálcára, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, vágjuk fel kb. 5 cm hosszú, 1 cm széles csíkokra.
Amíg abáljuk a pacalt, mossuk meg a marhahúst is alaposan és tisztítsuk meg (vágjuk le róla a faggyúdarabokat), majd vágjuk diónyi méretű kockákra.
Egy lábasban felhevítjük a zsírt, majd rádobjuk az apróra kockázott vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lecsót, a fűszerpaprikát és a fűszereket. Gyorsan elkeverjük, majd felöntjük 1 liter vízzel és felforraljuk. Ha forr, takarékra vesszük, hozzáadjuk a csíkokra vágott pacalt és a felkockázott marhahúst. Hozzáöntjük a vörösbort. Összekeverjük, és ha úgy érezzük, hogy kevés a lé alatta, akkor kevés vizet adhatunk még hozzá. Újraforraljuk, majd takarékon, lefedve 2,5 órán át főzzük. Időnként keverjük át, és kóstoljuk meg. Ha szükséges, ízesítsük még, és pótoljuk az elfőtt folyadékot vízzel.
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk. Egy edénybe tesszük és felöntjük bőven vízzel. Megszórjuk köménymaggal, sóval, és puhára főzzük. Leszűrjük, és ezzel kínáljuk az elkészült marhahúsos pacalpörköltet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »