Pacal pörkölt recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg pacal
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom, 1 paprika
- olaj
- só, kömény, majoránna, pirospaprika
Elkészítése:
Megmossuk a pacalt, majd forró vízben feltesszük főni. Amint a víz felforr kivesszük és átmossuk még egyszer.
Ha átmostuk feltesszük főni, de most már nem vesszük le addig, még puhára nem fő. Ez egy 2-3 óráig is eltart, pacaltól függ.
Amíg a pacal fő, addig a hagymából, a paprikából és a paradicsomból pörkölt alapot készítünk. Ehhez hozzáadjuk a megfőtt csíkokra vágott pacalt, majd a fokhagymát és a fűszereket.
Felöntjük valamennyi vízzel és egy jó fél óráig főzzük. Rátesszük a pirospaprikát és összeforraljuk vele.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.