Pacal pörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 kg pacal
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom, 1 paprika
- olaj
- só, kömény, majoránna, pirospaprika
Elkészítése:
Megmossuk a pacalt, majd forró vízben feltesszük főni. Amint a víz felforr kivesszük és átmossuk még egyszer.
Ha átmostuk feltesszük főni, de most már nem vesszük le addig, még puhára nem fő. Ez egy 2-3 óráig is eltart, pacaltól függ.
Amíg a pacal fő, addig a hagymából, a paprikából és a paradicsomból pörkölt alapot készítünk. Ehhez hozzáadjuk a megfőtt csíkokra vágott pacalt, majd a fokhagymát és a fűszereket.
Felöntjük valamennyi vízzel és egy jó fél óráig főzzük. Rátesszük a pirospaprikát és összeforraljuk vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »