Pacal pörkölt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg pacal
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom, 1 paprika
  • olaj
  • só, kömény, majoránna, pirospaprika

Elkészítése:

Megmossuk a pacalt, majd forró vízben feltesszük főni. Amint a víz felforr kivesszük és átmossuk még egyszer.

Ha átmostuk feltesszük főni, de most már nem vesszük le addig, még puhára nem fő.  Ez egy 2-3 óráig is eltart, pacaltól függ.

Amíg a pacal fő, addig a hagymából, a paprikából és a paradicsomból pörkölt alapot készítünk.  Ehhez hozzáadjuk a megfőtt csíkokra vágott pacalt, majd a fokhagymát és a fűszereket.

Felöntjük valamennyi vízzel és  egy jó fél óráig főzzük. Rátesszük a pirospaprikát és összeforraljuk vele.