Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ossobuco alla milanese recept

Ossobuco alla milanese
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 szelet csontos marhalábszár
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 zellerszár (angol szárzeller)
    • 20 dkg fürtös paradicsom
    • 1 nagyobb vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 ek olívaolaj
    • 2 ek vaj
    • 1/2 tk kakukkfű – lehet friss, de szárított is jó
    • 1 babérlevél
    • 250 ml húsalaplé
    • bors ízlés szerint

    Gremolata

    • 1/2 csokor petrezselyemzöld
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 1 gerezd fokhagyma
    • Fagiolini trifolati(vajas hosszúhüvelyű zöldbab)
    • 50 dkg zöldbab ( kínai, afrikai)
    • 1 vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 50 g vaj
    • 1/2 csokor petrezselyemzöld
    • 30 g parmezán
    • bors

    Elkészítése:

    A lábszárszeleteket megmossuk, és a velőt besózzuk mindkét oldalról. Erre azért van szükség, mert főzés közben nem esik ki a csontból a velő. Megtöröljük szárazra a húst és félretesszük. A sárgarépát és a zellerszárat meghámozzuk, és kockákra vágjuk.

    A köret:

    A vöröshagymát és a fokhagymagerezdet megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk, és a leveleket felaprítjuk. A megtisztított babot 12 perc alatt félkeményre főzzük, de ha mirelitet használunk, akkor fedő alatt pároljuk meg félkeményre 5 perc alatt. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Olvasztott vajban enyhén megpároljuk, és hozzáadjuk a babot. Sózzuk, borsozzuk, majd 5 percig pároljuk. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és a reszelt parmezánnal.

    A hús elkészítése:

    Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hússzeleteket mindkét oldalán megpirítjuk benne. A sárgarépa, a zellerszár és a vöröshagyma felét hozzáadjuk a húshoz. majd a fokhagymát, a kakukkfüvet és az aprított petrezselymet is. A paradicsomkockák felét a húsleves felével egy tálkában összekeverjük.

    A paradicsomos levest sózzuk, borsozzuk, majd a húshoz adjuk. A marhahúst lefedve, alacsony hőfokon puhára főzzük (kb. 1 óra). A maradék zöldséget és a levest hozzáadjuk. Lefedve tovább főzzük. Ha a hús könnyedén leolvad a csontról, akkor van kész.

    A gremolátához összekeverjük a fél csokor petrezselymet és a reszelt citromhéjat, belekeverjük a felaprított fokhagymát. A kész zöldséges ragura tesszük a húst, és a zöldbabbal meg a gremolatával, parmezánforgáccsal megszórva azon forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá