Ossobuco alla milanese recept

Hozzávalók:
- 2 szelet csontos marhalábszár
- 2 szál sárgarépa
- 2 zellerszár (angol szárzeller)
- 20 dkg fürtös paradicsom
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- 1/2 tk kakukkfű – lehet friss, de szárított is jó
- 1 babérlevél
- 250 ml húsalaplé
- só
- bors ízlés szerint
Gremolata
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 gerezd fokhagyma
- Fagiolini trifolati(vajas hosszúhüvelyű zöldbab)
- 50 dkg zöldbab ( kínai, afrikai)
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 30 g parmezán
- só
- bors
Elkészítése:
A lábszárszeleteket megmossuk, és a velőt besózzuk mindkét oldalról. Erre azért van szükség, mert főzés közben nem esik ki a csontból a velő. Megtöröljük szárazra a húst és félretesszük. A sárgarépát és a zellerszárat meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
A köret:
A vöröshagymát és a fokhagymagerezdet megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk, és a leveleket felaprítjuk. A megtisztított babot 12 perc alatt félkeményre főzzük, de ha mirelitet használunk, akkor fedő alatt pároljuk meg félkeményre 5 perc alatt. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Olvasztott vajban enyhén megpároljuk, és hozzáadjuk a babot. Sózzuk, borsozzuk, majd 5 percig pároljuk. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és a reszelt parmezánnal.
A hús elkészítése:
Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hússzeleteket mindkét oldalán megpirítjuk benne. A sárgarépa, a zellerszár és a vöröshagyma felét hozzáadjuk a húshoz. majd a fokhagymát, a kakukkfüvet és az aprított petrezselymet is. A paradicsomkockák felét a húsleves felével egy tálkában összekeverjük.
A paradicsomos levest sózzuk, borsozzuk, majd a húshoz adjuk. A marhahúst lefedve, alacsony hőfokon puhára főzzük (kb. 1 óra). A maradék zöldséget és a levest hozzáadjuk. Lefedve tovább főzzük. Ha a hús könnyedén leolvad a csontról, akkor van kész.
A gremolátához összekeverjük a fél csokor petrezselymet és a reszelt citromhéjat, belekeverjük a felaprított fokhagymát. A kész zöldséges ragura tesszük a húst, és a zöldbabbal meg a gremolatával, parmezánforgáccsal megszórva azon forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »