Húsgombócok tejszínes gombamártással recept

Hozzávalók:
A körethez és a mártáshoz:
- 30 dkg spagetti
- 2,5 dl főzőtejszín
- só
- szerecsendió
- parmezán reszelve
- 15 dkg szarvasgomba krém
- 1 kevés frissen őrölt bors
A gombóchoz:
- 40 dkg darált marhahús
- 1 kisebb gerezd fokhagyma reszelve
- 3 ek főzőtejszín
- só
- citrombors
- kakukkfű
- 2 ek panko morzsa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A húshoz keverjük a morzsát, tojást, fokhagymát és a fűszereket.
A spagettit lobogó vízben kb 10 perc alatt főzzük al dentéra avagy fogkeménységűre. Kövessük a tészta zacskóján előírt időtartamot. A vizet csak akkor sózzuk meg, amikor már forrásban van.
Vizes kézzel gombócokat formálunk a húsos masszából. Lisztbe forgatjuk, majd félretesszük.
Ha a tészta megfőtt, öntsük le róla a vizet, majd egy külön edényben vajat hevítünk, beleöntjük a tésztát, majd összerázzuk. Kóstoljuk meg, szükséges-e tovább ízesíteni.
A tejszínnel keverjük el a szarvasgombakrémet, ízestjük szerecsendióval, borssal. Lassú tűzön kevergetve főzzük fel, majd reszeljük bele a parmezánt. Sűrűre főzzük (elég kevés idő kell neki).
A húsgombócokat süssük ki egy serpenyőben kevés zsiradékon, szép pirosra, majd itassuk le egy papíron. Szedjük tálra a tésztát és a gombócokat, majd a mártással öntsük nyakon.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »