Húsgolyók spagettivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg darált marhahús
- 1 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek zabpehely
- egy-egy csokor petrezselyemzöld és zeller zöld
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk házi paprikakrém
- 1 doboz paradicsomlé( 350 ml)
- 2 ek olívaolaj
- 1 púpozott ek tönkölybúza liszt
- 3-4 szelet paprika
- só, bors
- 1 tk cukor (vagy édesítőszer)
- 5 dkg reszelt parmezán
Elkészítése:
Először elkészítjük a húsgombócokat. A hagyma felét nagyon apróra vágjuk.
A reszelő durva fokozatán lereszeljük a megpucolt sárgarépát.
Egy ek. olívaolajat teszünk a serpenyőbe ebbe belerakjuk a hagymát és a reszelt sárgarépát. Meghintjük sóval folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük, kb 2-3 perc.
Felaprítunk egy csokor petrezselymet, és zeller zöldet. Ennek a felét ráhintjük a megdinsztelt hagymás-répára.
Egy tálba rakjuk a darát húst , hozzáadjuk a zabpelyhet, feltörünk egy tojást ( én külön pohárba szoktam a tojást tenni,majd hozzáadni), beletesszük a megdinsztelt hagymás-répát, ízesítjük paprika krémmel, kis sóval, frissen őrölt borssal.
Nedves kézzel jól összegyúrjuk, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk és egy tányérra rakjuk. Jó , ha korábban elkészítjük és betesszük a hűtőbe egy-két órára ,akkor összeérnek az ízek.
Egy lábasba beletesszük a paradicsom sűrítményt, hígítjuk ugyanannyi vízzel , izésítjük zeller zölddel, a fél hagymával ( én kiszoktam a hagymát dobni belőle), néhány szelet paprikával, sózzuk.
Amikor felforr belerakjuk a kis gombócokat és megfőzzük. Kb. 20 perc.
Közben a lábasban amiben a hagymát dinszteltük korábban olívaolajat teszünk, erre rárakjuk a lisztet és világos rántást készítünk. Egy pohár hideg vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a gombócokhoz és összeforraljuk.
Máris tálalhatjuk.
Én sós vízben megfőzött spagettivel tálaltam. A tetejét gazdagon meghintettem petrezselyemzölddel, illetve parmezánnal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Készíthető sertéshússal, vagy darált pulykahússal. Ha nincs paprikakrém,lehet fűszerpaprikát beletenni.
A sárgarépát mindenképpen javasolom belerakni,mert a kellemes íze mellett egy kis zöldségfélét is adunk a húsgombóchoz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »