Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamburger recept

Hamburger
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    8 húspogácsához:

    • 80 dkg sertés és marha darált hús vegyesen
    • 15 dkg erdélyi szalonna
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek ketchup
    • 2 ek dijoni mustár
    • 2 tk frissen őrölt fehér bors
    • 2 kk szódabikarbóna
    • 8 szelet pannónia lm sajt (aki nem érzékeny használjon cheddar sajtot!!)
    • 8 gluténmentes zsemle

    Elkészítése:

    A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, az apró kockára vágott hagymát üvegesre pirítom rajta, majd leveszem a tűzhelyről és hagyom kihűlni.

    A darált húst egy tálban összekeverem, hozzá adom a kihűlt szalonnás hagymát, belereszelem a fokhagymát, hozzá ütöm a tojást, beleteszem a ketchupot és a mustárt, sózom, borsozom, alaposan össze keverem és legalább egy éjszakát hagyom állni a hűtőben.

    Én öntött vas serpenyőben szoktam a húspogácsákat kisütni, de ha nincs, megteszi egy hagyományos serpenyő.

    A húspogácsa mindkét oldalát megsütöm, majd mielőtt kivenném a serpenyőből, ráteszem a sajtszeletet, hogy szépen ráolvadjon a húsra.

    Zöldségekkel megtöltött, gluténmentes zsemlében kínálom.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá