Hamburger recept

Hozzávalók:
8 húspogácsához:
- 80 dkg sertés és marha darált hús vegyesen
- 15 dkg erdélyi szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek ketchup
- 2 ek dijoni mustár
- 2 tk frissen őrölt fehér bors
- 2 kk szódabikarbóna
- só
- 8 szelet pannónia lm sajt (aki nem érzékeny használjon cheddar sajtot!!)
- 8 gluténmentes zsemle
Elkészítése:
A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, az apró kockára vágott hagymát üvegesre pirítom rajta, majd leveszem a tűzhelyről és hagyom kihűlni.
A darált húst egy tálban összekeverem, hozzá adom a kihűlt szalonnás hagymát, belereszelem a fokhagymát, hozzá ütöm a tojást, beleteszem a ketchupot és a mustárt, sózom, borsozom, alaposan össze keverem és legalább egy éjszakát hagyom állni a hűtőben.
Én öntött vas serpenyőben szoktam a húspogácsákat kisütni, de ha nincs, megteszi egy hagyományos serpenyő.
A húspogácsa mindkét oldalát megsütöm, majd mielőtt kivenném a serpenyőből, ráteszem a sajtszeletet, hogy szépen ráolvadjon a húsra.
Zöldségekkel megtöltött, gluténmentes zsemlében kínálom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »