Hamburger

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
8 húspogácsához:

  • 80 dkg sertés és marha darált hús vegyesen
  • 15 dkg erdélyi szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 3 ek ketchup
  • 2 ek dijoni mustár
  • 2 tk frissen őrölt fehér bors
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 8 szelet pannónia lm sajt (aki nem érzékeny használjon cheddar sajtot!!)
  • 8 gluténmentes zsemle

Elkészítése:

A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, az apró kockára vágott hagymát üvegesre pirítom rajta, majd leveszem a tűzhelyről és hagyom kihűlni.

A darált húst egy tálban összekeverem, hozzá adom a kihűlt szalonnás hagymát, belereszelem a fokhagymát, hozzá ütöm a tojást, beleteszem a ketchupot és a mustárt, sózom, borsozom, alaposan össze keverem és legalább egy éjszakát hagyom állni a hűtőben.

Én öntött vas serpenyőben szoktam a húspogácsákat kisütni, de ha nincs, megteszi egy hagyományos serpenyő.

A húspogácsa mindkét oldalát megsütöm, majd mielőtt kivenném a serpenyőből, ráteszem a sajtszeletet, hogy szépen ráolvadjon a húsra.

Zöldségekkel megtöltött, gluténmentes zsemlében kínálom.

Jó étvágyat!