Hagymás rostélyos recept
Hozzávalók:
- 4 szelet marharostélyos vagy hátszín
A pácoláshoz:
- 4 ek. mustár
- őrölt fekete bors
- steak fűszerkeverék
- étolaj
- só
A sült hagymához:
- 8 fej vöröshagyma
- finom liszt
- étolaj
Előkészítés: A húsról leszedjük a hártyákat és a felesleges zsírt. Enyhén kiklopfoljuk, a kés hegyével több helyen megütögetjük. /lehetnek benne inak, amit nem látunk, de sütés közben összerántják a húst/ A szeleteket bedörzsöljük őrölt borssal, steak fűszerrel és bekenjük mustárral. Sózni csak sütés előtt fogjuk. Egy tálba tesszük a szeleteket és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje. Legalább 24 órára hűtőbe tesszük, de az sem baj ha 2-3 napra. A hagymát felszeleteljük és karikákra szedjük.
Elkészítés: A hús mindkét oldalát kevés olajon átsütjük. A hagymát belisztezzük, majd szűrőbe tesszük és lerázzuk róla a felesleget. Bő, forró olajban kis adagokban ropogósra sütjük, majd papírtörlőre vagy szalvétára szedjük. A lényeg, hogy az olajat leitassuk róla, így ropogós marad. A húst a sült hagymával és sült burgonyával tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

