Gulyásleves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg marhalábszár
- 4-5 fej vöröshagyma
- 3-4 szál sárgarépa
- 2-3 szál fehérrépa
- 1 karalábé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerint feketebors
- ízlés szerint őrölt kömény
- kevés étolaj
- fél kg burgonya
- babérlevél
- 1db paradicsom
- 1 db paprika
Elkészítése:
Szerintem nincs olyan ház, ahol ne készült volna gulyásleves. Többféle húsból készítem, hol csirkéből, hol sertésből, de ezt marhalábszárból készítettem. Az alapja pörköltalap. Az apróra vágott vöröshagymát olajban megfonnyasztom, majd rászórom a pirospaprikát, hozzáadom a felkockázott húst és a fűszerekkel ízesítem.
Nyáron paprikát és paradicsomot adok hozzá, télen üveges lecsóból 1-2 kanállal. Fedő alatt főzöm legalább jó másfél órát és ezt követően adom hozzá a zöldségeket, burgonyát és felöntöm vízzel. Majd szintén fedő alatt puhulásig főzöm,ami legalább még 40-50 perc. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.