Gulyásleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhalábszár
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 2-3 szál fehérrépa
  • 1 karalábé
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint pirospaprika
  • ízlés szerint feketebors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • kevés étolaj
  • fél kg burgonya
  • babérlevél
  • 1db paradicsom
  • 1 db paprika

Elkészítése:

Szerintem nincs olyan ház, ahol ne készült volna gulyásleves. Többféle húsból készítem, hol csirkéből, hol sertésből, de ezt marhalábszárból készítettem. Az alapja pörköltalap. Az apróra vágott vöröshagymát olajban megfonnyasztom, majd rászórom a pirospaprikát, hozzáadom a felkockázott húst és a fűszerekkel ízesítem.

Nyáron paprikát és paradicsomot adok hozzá, télen üveges lecsóból 1-2 kanállal. Fedő alatt főzöm legalább jó másfél órát és ezt követően adom hozzá a zöldségeket, burgonyát és felöntöm vízzel. Majd szintén fedő alatt puhulásig főzöm,ami legalább még 40-50 perc. Jó étvágyat hozzá!