Fokhagymás marhapecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- személyenként 2 szelet marha rostélyos vagy felsál
- 10 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 ek zsír
- pirospaprika
- liszt
Elkészítése:
A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.
Kevés zsiradékon a hús mindkét oldalára kérget sütünk, majd felengedjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Puhára pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, a hússzeleteket kivesszük.
Egy edényben kevés zsiradékot melegítünk. Az apróra vagy szeletekre vágott fokhagymát átsütjük, majd meghintjük kevés pirospaprikával, visszatesszük a húst és 1 dl vizet öntünk alá. Az egészet zsírjára sütjük a hússal együtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »