Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eredeti bécsi szelet recept

Eredeti bécsi szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet borjúhús
    • tej
    • fokhagyma
    • liszt,  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS zsemlemorzsa a panírhoz
    • olaj a sütéshez
    • citrom a tálaláshoz

    Elkészítése:

    Volt szerencsém évekkel ezelőtt Bécsben megkóstolni az eredeti recept alapján készített borjú bécsit. Most leírtam, hogyan csinálták.

    A hús szeleteket konyharuha között kiklopfoljuk, majd tejbe áztatjuk, amibe előzőleg fokhagymát nyomtunk. Egy óráig pihentetjük a húst a fokhagymás tejben, majd leitatjuk róla.

    A megszokott módon panírozzuk, először lisztben, majd lazán felvert tojásban  és prézliben

    Forró olajban kisütjük, majd konyharuhára, vagy papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a fölösleges olajat.

    Vajas krumplipürével és egy negyed citrommal tálaljuk, melynek a levét fogyasztás előtt rácsorgatjuk a bécsi szeletre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá