Eredeti bécsi szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet borjúhús
- tej
- fokhagyma
- liszt,
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS zsemlemorzsa a panírhoz
- olaj a sütéshez
- só
- citrom a tálaláshoz
Elkészítése:
Volt szerencsém évekkel ezelőtt Bécsben megkóstolni az eredeti recept alapján készített borjú bécsit. Most leírtam, hogyan csinálták.
A hús szeleteket konyharuha között kiklopfoljuk, majd tejbe áztatjuk, amibe előzőleg fokhagymát nyomtunk. Egy óráig pihentetjük a húst a fokhagymás tejben, majd leitatjuk róla.
A megszokott módon panírozzuk, először lisztben, majd lazán felvert tojásban és prézliben
Forró olajban kisütjük, majd konyharuhára, vagy papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a fölösleges olajat.
Vajas krumplipürével és egy negyed citrommal tálaljuk, melynek a levét fogyasztás előtt rácsorgatjuk a bécsi szeletre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »