Eredeti bécsi szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet borjúhús
  • tej
  • fokhagyma
  • liszt, tojás zsemlemorzsa a panírhoz
  • olaj a sütéshez
  • citrom a tálaláshoz

Elkészítése:

Volt szerencsém évekkel ezelőtt Bécsben megkóstolni az eredeti recept alapján készített borjú bécsit. Most leírtam, hogyan csinálták.

A hús szeleteket konyharuha között kiklopfoljuk, majd tejbe áztatjuk, amibe előzőleg fokhagymát nyomtunk. Egy óráig pihentetjük a húst a fokhagymás tejben, majd leitatjuk róla.

A megszokott módon panírozzuk, először lisztben, majd lazán felvert tojásban  és prézliben

Forró olajban kisütjük, majd konyharuhára, vagy papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a fölösleges olajat.

Vajas krumplipürével és egy negyed citrommal tálaljuk, melynek a levét fogyasztás előtt rácsorgatjuk a bécsi szeletre.