Debreceni tokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg marhalapocka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 db kisseb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 pár debreceni kolbász
- 1 ek őrölt pirospaprika
- só
- zsír
Elkészítése:
A húst megmossuk és 1cm vastagságú, 5cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát.
Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, az őrölt paprikát, 1 dl vízzel felöntjük és 2-3 percig főzzük.
Beletesszük a húst, sózzuk, lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük és ha a leve elfőtt, kevés vízzel pótoljuk. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott és kevés zsírban átpirított debrecenit, paprikát, paradicsomot és az egészet készre főzzük.
Főtt tésztával, rizzsel, vagy sós vízben főtt burgonyával tálalhatjuk. Savanyúságot kínálunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Sztori: A tokány készítésnek rengeteg módja van, én most ezt választottam. Mind elfogyott!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »