Debreceni tokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg marhalapocka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 db kisseb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 pár debreceni kolbász
- 1 ek őrölt pirospaprika
- só
- zsír
Elkészítése:
A húst megmossuk és 1cm vastagságú, 5cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát.
Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, az őrölt paprikát, 1 dl vízzel felöntjük és 2-3 percig főzzük.
Beletesszük a húst, sózzuk, lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük és ha a leve elfőtt, kevés vízzel pótoljuk. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott és kevés zsírban átpirított debrecenit, paprikát, paradicsomot és az egészet készre főzzük.
Főtt tésztával, rizzsel, vagy sós vízben főtt burgonyával tálalhatjuk. Savanyúságot kínálunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Sztori: A tokány készítésnek rengeteg módja van, én most ezt választottam. Mind elfogyott!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »