Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Debreceni tokány recept

Debreceni tokány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg marhalapocka
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 db kisseb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 db paradicsom
    • 1 db paprika
    • 1 pár debreceni kolbász
    • 1 ek őrölt pirospaprika
    • zsír

    Elkészítése:
    A húst megmossuk és 1cm vastagságú, 5cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát.

    Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, az őrölt paprikát, 1 dl vízzel felöntjük és 2-3 percig főzzük.

    Beletesszük a húst, sózzuk, lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük és ha a leve elfőtt, kevés vízzel pótoljuk. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott és kevés zsírban átpirított debrecenit, paprikát, paradicsomot és az egészet készre főzzük.

    Főtt tésztával, rizzsel, vagy sós vízben főtt burgonyával tálalhatjuk. Savanyúságot kínálunk hozzá.
    Jó étvágyat kívánok!

     

    Sztori: A tokány készítésnek rengeteg módja van, én most ezt választottam. Mind elfogyott!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá