Debreceni tokány

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhalapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 db kisseb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 pár debreceni kolbász
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • zsír

Elkészítése:
A húst megmossuk és 1cm vastagságú, 5cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát.

Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, az őrölt paprikát, 1 dl vízzel felöntjük és 2-3 percig főzzük.

Beletesszük a húst, sózzuk, lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük és ha a leve elfőtt, kevés vízzel pótoljuk. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott és kevés zsírban átpirított debrecenit, paprikát, paradicsomot és az egészet készre főzzük.

Főtt tésztával, rizzsel, vagy sós vízben főtt burgonyával tálalhatjuk. Savanyúságot kínálunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok!

 

Sztori: A tokány készítésnek rengeteg módja van, én most ezt választottam. Mind elfogyott!