Csicseriborsós görög egytálétel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús (marha és sertés vegyesen)
- 1 nagy fej hagyma
- 1 piros paprika
- 1 sárga paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- olíva olaj, só, bors, őrölt kömény
- 2-3 ek paradicsom püré
- 2 ek ajvár
- 1 üveg csicseriborsó
- 1 csomag petrezselyem
- 20 dkg feta sajt
Elkészítése:
A darálthúst kevés olíva olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockázott hagymát és fokhagymát, a csíkokra vágott paprikákat. Sóval borssal és köménnyel ízesítem.
Hozzáadom a paradicsom pürét és az ajvárt, egyszer felforralom majd felöntöm 250 ml vízzel. Az egészet 5-6 percig főzzük.
A csicseriborsóról leöntjük a levet és hozzáadjuk a húshoz.
2-3 percig együtt főzzük, a petrezselymet felaprítva teszem a serpenyőbe, végül pedig a feta sajt darabokat szórom rá. Ízlés szerint újra fűszerezem.
Mellé pitát ettünk és nagyon jól laktunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

