Csicseriborsós görög egytálétel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús (marha és sertés vegyesen)
- 1 nagy fej hagyma
- 1 piros paprika
- 1 sárga paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- olíva olaj, só, bors, őrölt kömény
- 2-3 ek paradicsom püré
- 2 ek ajvár
- 1 üveg csicseriborsó
- 1 csomag petrezselyem
- 20 dkg feta sajt
Elkészítése:
A darálthúst kevés olíva olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockázott hagymát és fokhagymát, a csíkokra vágott paprikákat. Sóval borssal és köménnyel ízesítem.
Hozzáadom a paradicsom pürét és az ajvárt, egyszer felforralom majd felöntöm 250 ml vízzel. Az egészet 5-6 percig főzzük.
A csicseriborsóról leöntjük a levet és hozzáadjuk a húshoz.
2-3 percig együtt főzzük, a petrezselymet felaprítva teszem a serpenyőbe, végül pedig a feta sajt darabokat szórom rá. Ízlés szerint újra fűszerezem.
Mellé pitát ettünk és nagyon jól laktunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »
Gyümölcsös csábítás – 12 frissítő torta, amiből egy szelet sosem elég
Sütni sem mindig kell ahhoz, hogy igazán lenyűgöző desszertet varázsolj az
Tovább olvasom »