Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csicseriborsós görög egytálétel recept

Csicseriborsós görög egytálétel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg darált hús (marha és sertés vegyesen)
    • 1 nagy fej hagyma
    • 1 piros paprika
    • 1 sárga paprika
    • 1 gerezd fokhagyma
    • olíva olaj, só, bors, őrölt kömény
    • 2-3 ek paradicsom püré
    • 2 ek ajvár
    • 1 üveg csicseriborsó
    • 1 csomag petrezselyem
    • 20 dkg feta sajt

    Elkészítése:

    A darálthúst kevés olíva olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockázott hagymát és fokhagymát, a csíkokra vágott paprikákat. Sóval borssal és köménnyel ízesítem.

    Hozzáadom a paradicsom pürét és az ajvárt, egyszer felforralom majd felöntöm 250 ml vízzel. Az egészet 5-6 percig főzzük.

    A csicseriborsóról leöntjük a levet és hozzáadjuk a húshoz.

    2-3 percig együtt főzzük, a petrezselymet felaprítva teszem a serpenyőbe, végül pedig a feta sajt darabokat szórom rá. Ízlés szerint újra fűszerezem.

    Mellé pitát ettünk és nagyon jól laktunk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá