Csicseriborsós görög egytálétel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús (marha és sertés vegyesen)
- 1 nagy fej hagyma
- 1 piros paprika
- 1 sárga paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- olíva olaj, só, bors, őrölt kömény
- 2-3 ek paradicsom püré
- 2 ek ajvár
- 1 üveg csicseriborsó
- 1 csomag petrezselyem
- 20 dkg feta sajt
Elkészítése:
A darálthúst kevés olíva olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockázott hagymát és fokhagymát, a csíkokra vágott paprikákat. Sóval borssal és köménnyel ízesítem.
Hozzáadom a paradicsom pürét és az ajvárt, egyszer felforralom majd felöntöm 250 ml vízzel. Az egészet 5-6 percig főzzük.
A csicseriborsóról leöntjük a levet és hozzáadjuk a húshoz.
2-3 percig együtt főzzük, a petrezselymet felaprítva teszem a serpenyőbe, végül pedig a feta sajt darabokat szórom rá. Ízlés szerint újra fűszerezem.
Mellé pitát ettünk és nagyon jól laktunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »