Csicseriborsós görög egytálétel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús (marha és sertés vegyesen)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 piros paprika
  • 1 sárga paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olíva olaj, só, bors, őrölt kömény
  • 2-3 ek paradicsom püré
  • 2 ek ajvár
  • 1 üveg csicseriborsó
  • 1 csomag petrezselyem
  • 20 dkg feta sajt

Elkészítése:

A darálthúst kevés olíva olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockázott hagymát és fokhagymát, a csíkokra vágott paprikákat. Sóval borssal és köménnyel ízesítem.

Hozzáadom a paradicsom pürét és az ajvárt, egyszer felforralom majd felöntöm 250 ml vízzel. Az egészet 5-6 percig főzzük.

A csicseriborsóról leöntjük a levet és hozzáadjuk a húshoz.

2-3 percig együtt főzzük, a petrezselymet felaprítva teszem a serpenyőbe, végül pedig a feta sajt darabokat szórom rá. Ízlés szerint újra fűszerezem.

Mellé pitát ettünk és nagyon jól laktunk.