Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csáky rostélyos recept

Csáky rostélyos
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg marha rostélyos
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 ek zsír
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 3 fej vöröshagyma ( 1 fej a lecsóhoz)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 30-40 dkg lecsó (idényben 30dkg paprika, 20 dkg paradicsom )
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • őrölt bors
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis pohár tejföl (20%)
    • 2 ek liszt

    Elkészítése:

    A rostélyosokat egyenletes vastagságúra szeleteljük, mindkét oldalát klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk.

    A szalonnát kivesszük, félretesszük

    A zsírhoz hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, egy kicsit pirítjuk vele, majd beletesszük a kisebb darabokra vágott zöldpaprikát.

    Ezzel is pirítjuk, ezután hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, és állandó keverés mellett készre sütjük

    Télen kész lecsót használhatunk.

    Ezután ráöntjük az elhabart tojásokat, és addig sütjük, amíg besűrűsödik. A rostélyosokra, a tölteléket egyenletesen elosztjuk, elkenjük, feltekerjük őket. Vékony zsineggel átkötözzük.

    A felgöngyölt rostélyosokat 2 ek felhevített zsírban mindkét oldalukat elősütjük, átszedjük egy megfelelő nagyságú lábosba és lefedjük. Majd a zsírban az apróra vágott hagymát sütjük, ebbe vágjuk a fokhagymát.

    Megszórjuk pirospaprikával, bele daraboljuk a paprikát, paradicsomot elkeverjük és egy kevés vízzel fölengedjük. Ráöntjük a rostélyosokra. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, rövid lében pároljuk, ha szükséges sózzuk. Amikor már majdnem megfőtt a rostélyosokat kivesszük a levéből, a zsineget lefejtjük róluk.

    A levet tejfölös habarással besűrítjük, a rostélyosokat visszatesszük a mártásba és 5-10 perc alatt összefőzzük. Vajas galuskával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

    Sztori: Csáky Sándornak, a magyar konyhaművészet nagy ikonjának életét, munkásságát nem kívánom méltatni, azt már megtették sokan. A tanítványai által, a tiszteletére készített ételt én is megpróbáltam. Sikerült, azóta a család kedvence!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá