Borjútekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fejenként 1-2 szelet felsál szükséges hozzá (amit a hentessel szeleteltessük fel és kérjünk „rostlazítást” is)
- bacon vagy valamilyen szalonna vékonyra szeletelve
- vöröshagyma karikákra vágva
- mustár
- só
- bors
- margarin a sütéshez
Elkészítése:
A szeleteket jól mossuk meg, szárítsuk meg papírtörlővel, majd a belső oldalát sózzuk, borsozzuk. Ezután kenjük meg mustárral és tegyünk rá 1 szelet szalonnát, majd néhány karika hagymát. (sokan csemege uborkát is tesznek bele, mi nem).

A hús szeleteket tekerjük fel és erősebb cérnával rögzítsük. Hústűt nem használunk hozzá, mert a serpenyőben forgatni úgy nehezebb.

Melegítsük fel a serpenyőben a margarint, majd a hússzeletek mindegyik oldalát jól süssük át, forró vizet adjunk időnként hozzá. Mi szoktunk beletenni 1 darab paradicsomot is felvágva, ettől nagyon szép színt is kap a szaftja. Miután a hús jól megpirult mehet a sütőbe. Időnként adjunk hozzá forró vizet illetve locsolgassuk a meglévő szósszal is. Fontos, hogy a sütőben lefedve süssük.
Amikor a hús megsült vegyük ki az edényből, a szószt forraljuk fel, adjunk hozzá forró vizet és sűrítsük be. Ezt lehet liszttel is, mi étkezési keményítőt használunk hozzá. A szószt átszűrjük.
Általában krumpli gombóccal vagy krumplival és természetesen lila káposztával tálaljuk. De készíthető hozzá párolt zöldség és krumplipüré is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

