Borjútekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fejenként 1-2 szelet felsál szükséges hozzá (amit a hentessel szeleteltessük fel és kérjünk „rostlazítást” is)
- bacon vagy valamilyen szalonna vékonyra szeletelve
- vöröshagyma karikákra vágva
- mustár
- só
- bors
- margarin a sütéshez
Elkészítése:
A szeleteket jól mossuk meg, szárítsuk meg papírtörlővel, majd a belső oldalát sózzuk, borsozzuk. Ezután kenjük meg mustárral és tegyünk rá 1 szelet szalonnát, majd néhány karika hagymát. (sokan csemege uborkát is tesznek bele, mi nem).
A hús szeleteket tekerjük fel és erősebb cérnával rögzítsük. Hústűt nem használunk hozzá, mert a serpenyőben forgatni úgy nehezebb.
Melegítsük fel a serpenyőben a margarint, majd a hússzeletek mindegyik oldalát jól süssük át, forró vizet adjunk időnként hozzá. Mi szoktunk beletenni 1 darab paradicsomot is felvágva, ettől nagyon szép színt is kap a szaftja. Miután a hús jól megpirult mehet a sütőbe. Időnként adjunk hozzá forró vizet illetve locsolgassuk a meglévő szósszal is. Fontos, hogy a sütőben lefedve süssük.
Amikor a hús megsült vegyük ki az edényből, a szószt forraljuk fel, adjunk hozzá forró vizet és sűrítsük be. Ezt lehet liszttel is, mi étkezési keményítőt használunk hozzá. A szószt átszűrjük.
Általában krumpli gombóccal vagy krumplival és természetesen lila káposztával tálaljuk. De készíthető hozzá párolt zöldség és krumplipüré is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »