Borjúlábszár olaszosan recept

Hozzávalók:
- 3 szelet borjúlábszár (4-5 cm vastag)
- 3 közepes sárgarépa
- 2 petrezselyem
- 1 kisebb zeller gumó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 6-7 dkg vaj
- 3-4 evőkanál olaj
- 2 db babérlevél
- liszt
- 2 kisebb paradicsom
- citromhéj
- só, bors
Elkészítése:
Vastag falú serpenyőbe olajat és a vajat felmelegítjük.
A hússzeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd lisztbe forgatjuk, az előmelegített vaj és olaj keverékén, közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk.
Amikor mindkét oldala szépen megpirult, kivesszük az edényből, beletesszük az apró kockákra megvágott zöldségeket, kettőt-hármat keverünk rajta, felöntjük 2 dl húslével (fehérborral kellene, én a gyerekek miatt húslevet használtam) visszarakjuk a húsokat, ha szükség sózzuk, borsozzuk, és lefödve gyenge tűzön puhára pároljuk. Ha a lé elpárolog, mindig kevés húslével pótoljuk.
Mivel nekem ebben az időszakban nem volt paradicsomom, házilag eltett paprika és paradicsom keverékét tettem hozzá egy jó evőkanállal, összefőztem, aztán kivettem a húsokat, botmixerrel,nem éppen az egészet pépesítettem, visszaraktam a húsokat, tálalásig melegen tartottam.
Tálaláskor 3-4 dkg vajat felhevítettem, a tűzről levéve hozzátettem 1 kevés reszelt citromhéjat, 1 gerezd fokhagymát, törőn átnyomva és apróra vágott petrezselyem zöldet, ráraktam a hússzeletekre.
Petrezselymes natúr krumplival tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »