Babéros hús recept
Hozzávalók:
- 80 dkg marhacomb
- 2 nagy fej vöröshagyma
- zsiradék (leginkább sertészsír, de olaj is lehet)
- 8-10 babérlevél
- néhány szem egész bors
Elkészítése:
A marhahús felszeleteljük, a vöröshagymát karikára vágjuk. A húst és a hagymát rétegezve rakjuk egy lábasba, néha-néha babérlevelet és egész feketeborsot is csempészünk a sorok közé. Soronként természetesen megsózzuk. Ízlés szerinti mennyiségű zsiradékot teszünk a tetejére, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Lassú tűzön puhára pároljuk. Ha szükséges, közben a vizet pótoljuk, de a végén elpárologtatjuk róla. Nem baj az sem ha öreg a marha, kemény a húsa, legfeljebb hosszabb ideig készül, de garantáltan megpuhul. Tarhonyával, rizzsel tálaljuk.
Sztori: Gyerekkorom kedvence, édesapám remekül készítette. Csak azért bátorkodtam megosztani, mert itt nincs sok marhahúsos recept, mi pedig nagyon szeretjük a marhahúst (bár azt mondják, hogy nem egészséges).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

