Babéros hús recept

Hozzávalók:
- 80 dkg marhacomb
- 2 nagy fej vöröshagyma
- zsiradék (leginkább sertészsír, de olaj is lehet)
- 8-10 babérlevél
- néhány szem egész bors
Elkészítése:
A marhahús felszeleteljük, a vöröshagymát karikára vágjuk. A húst és a hagymát rétegezve rakjuk egy lábasba, néha-néha babérlevelet és egész feketeborsot is csempészünk a sorok közé. Soronként természetesen megsózzuk. Ízlés szerinti mennyiségű zsiradékot teszünk a tetejére, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Lassú tűzön puhára pároljuk. Ha szükséges, közben a vizet pótoljuk, de a végén elpárologtatjuk róla. Nem baj az sem ha öreg a marha, kemény a húsa, legfeljebb hosszabb ideig készül, de garantáltan megpuhul. Tarhonyával, rizzsel tálaljuk.
Sztori: Gyerekkorom kedvence, édesapám remekül készítette. Csak azért bátorkodtam megosztani, mert itt nincs sok marhahúsos recept, mi pedig nagyon szeretjük a marhahúst (bár azt mondják, hogy nem egészséges).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »