Hozzávalók:
Elkészítése:
A marhahús felszeleteljük, a vöröshagymát karikára vágjuk. A húst és a hagymát rétegezve rakjuk egy lábasba, néha-néha babérlevelet és egész feketeborsot is csempészünk a sorok közé. Soronként természetesen megsózzuk. Ízlés szerinti mennyiségű zsiradékot teszünk a tetejére, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Lassú tűzön puhára pároljuk. Ha szükséges, közben a vizet pótoljuk, de a végén elpárologtatjuk róla. Nem baj az sem ha öreg a marha, kemény a húsa, legfeljebb hosszabb ideig készül, de garantáltan megpuhul. Tarhonyával, rizzsel tálaljuk.
Sztori: Gyerekkorom kedvence, édesapám remekül készítette. Csak azért bátorkodtam megosztani, mert itt nincs sok marhahúsos recept, mi pedig nagyon szeretjük a marhahúst (bár azt mondják, hogy nem egészséges).