Babéros hús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhacomb
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • zsiradék (leginkább sertészsír, de olaj is lehet)
  • 8-10 babérlevél
  • néhány szem egész bors

Elkészítése:
A marhahús felszeleteljük, a vöröshagymát karikára vágjuk. A húst és a hagymát rétegezve rakjuk egy lábasba, néha-néha babérlevelet és egész feketeborsot is csempészünk a sorok közé. Soronként természetesen megsózzuk. Ízlés szerinti mennyiségű zsiradékot teszünk a tetejére, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Lassú tűzön puhára pároljuk. Ha szükséges, közben a vizet pótoljuk, de a végén elpárologtatjuk róla. Nem baj az sem ha öreg a marha, kemény a húsa, legfeljebb hosszabb ideig készül, de garantáltan megpuhul. Tarhonyával, rizzsel tálaljuk.

Sztori: Gyerekkorom kedvence, édesapám remekül készítette. Csak azért bátorkodtam megosztani, mert itt nincs sok marhahúsos recept, mi pedig nagyon szeretjük a marhahúst (bár azt mondják, hogy nem egészséges).