Au Jus szendvics recept
Hozzávalók:
- 1 evőkanál liszt
- kb. 0,9 kg marhahús
- 1 marhahúsleves kocka
- 3 liter marhahúsleves
- 3 liter francia hagymakrém leves
- 4 francia bagett
- 130 g vaj
- 1 doboz sör (elhagyható)
- só
- őrölt feketebors
Elkészítése:
A kenyeret kivéve az összes összetevőt egy nagy tálba öntöm, elkeverem és kb. 6 órán át főzöm. A sör ízlés szerint elhagyható belőle. Amint a hús megpuhul, leveszem a tűzhelyről.
Egy friss francia bagettet hosszában kettévágott és a felszeletelt hússal megpakolom. A kész szendvicset kis időre megmártom a főzőedényben lévő szaftba, vagy a szaftot egy kis edényben szervírozom a szendvics mellé.
Tipp:
Az Au jus szendvicset Los Angelesben találták fel az 1900-as évek elején. A legenda szerint egy rendőr marhahúsos szendvicset rendelt, de az véletlenül beleesett a szószos edénybe. A rendőrnek annyira ízlett a szaftos szendvics, hogy másnak már a kollégái is sorban álltak érte.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


