Zsenge zöldborsóleves vajgaluskával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldborsó
- 2 nagyobb sárgarépa
- 4 közepes krumpli
- 1 kis vöröshagyma
- 1 csapott ek liszt
- 1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 nagy csipet bors
- 1 csapott kk só
- 2 ek olaj
Galuskához:
- 5 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk, a krumplit felkockázzuk, a hagymát apró kockára vágjuk. Utóbbit kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a répát, a krumplit, és jól átforgatjuk.
Meghintjük egy evőkanálnyi liszttel, majd felengedjük 1,5 liter vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Közben elkészítjük a vajgaluskát.
Vajgaluska készítése:
A tojást a vajjal elkeverjük, amilyen simára csak tudjuk, beleszórjuk a sót és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
Ha megfőttek a zöldségek, akkor a galuskát a levesbe szaggatjuk.
Amikor feljöttek a tetejére, elzárhatjuk. Melegen kínáljuk.
Tipp:
Zöldborsólevest készítettem ma ebédre. Ki nem hagytam volna a zsenge zöldségből készült finomságot. Vajgaluskával gazdagítottam, és olyan virág formájú répaszeletek kerültek bele, amit a gyerekeim ajándékba kaptak gyereknapra, de frissen nem akarták megenni, a levesben pedig szívesen elfogyasztották.