Zsályás borkrémleves recept
Hozzávalók:
- 5 dl édes fehér bor
- 3 dl víz
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 csillagánizs
- 1 cm-es fahéj
- 1 marék friss zsályavirág
- 2-3 zsályalevél
Elkészítése:
A zsályavirágokat csipkedjük le a szárról úgy, hogy a szár részéből ne maradjon rajta. (Én megfogtam a pici virágot és egy mozdulattal kihúztam.)
A zsályaleveleket vágjuk fel apróra.
A bort és a vizet öntsük bele egy edénybe, majd reszeljük hozzá a citromhéjat, adjuk hozzá a csillagánizst és a fahéjat. Főzzük 2-3 percig, majd szűrjük le.
A tojássárgákat keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével és a keményítővel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a forró boros keveréket, majd tegyük vissza a tűzre, és kevergetve sűrítsük be 1-2 perc alatt.
A levest ezután vegyük le a tűzről, majd szórjuk bele a lecsipkedett virágokat és az apróra vágott levél felét. Keverjük alaposan össze.
Ezután tegyük az edényt hideg vízbe, majd hűtsük le a levest teljesen.
Tálalás előtt merjük a levest pl. pohárba, majd szórjuk meg a maradék zsályalevéllel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

