Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsályás borkrémleves recept

Zsályás borkrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 dl édes fehér bor
    • 3 dl víz
    • 10 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 1 csillagánizs
    • 1 cm-es fahéj
    • 1 marék friss zsályavirág
    • 2-3 zsályalevél

    Elkészítése:

    A zsályavirágokat csipkedjük le a szárról úgy, hogy a szár részéből ne maradjon rajta. (Én megfogtam a pici virágot és egy mozdulattal kihúztam.)

    A zsályaleveleket vágjuk fel apróra.

    A bort és a vizet öntsük bele egy edénybe, majd reszeljük hozzá a citromhéjat, adjuk hozzá a csillagánizst és a fahéjat. Főzzük 2-3 percig, majd szűrjük le.

    A tojássárgákat keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével és a keményítővel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a forró boros keveréket, majd tegyük vissza a tűzre, és kevergetve sűrítsük be 1-2 perc alatt.

    A levest ezután vegyük le a tűzről, majd szórjuk bele a lecsipkedett virágokat és az apróra vágott levél felét. Keverjük alaposan össze.

    Ezután tegyük az edényt hideg vízbe, majd hűtsük le a levest teljesen.

    Tálalás előtt merjük a levest pl. pohárba, majd szórjuk meg a maradék zsályalevéllel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá