Zöldségleves csirkehússal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkehús
- 2 ek zsír
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zellergumó
- 30 dkg zöldborsó
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek ételízesítő (házi)
- 5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4-5 ek rétesliszt
- só
- 1 tk lestyán
Elkészítése:
A zsíron megdinsztelem a felaprított zöldségeket, a zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát. Megszórom liszttel, pirítom pár percig, félrehúzom, belekeverem a pirospaprikát, és felöntöm 3 l vízzel. Beleteszem a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát, csirkehúst, ételízesítőt.
Sózom, felforralom, és lassan addig főzöm, míg minden megpuhul benne.
A megfőtt húsokat kiszedem, és külön tányéron tálalom.
A vajból a tojással és liszttel, pici sóval galuskatésztát kavarok, majd a forrásban lévő levesbe szaggatom egy kiskanállal.
5 perc lassú forralás után beleszórom a lestyánt, és tálalásig lefedve pihentetem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

