Zöldségkrémleves pirított zsemlekockával recept

Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kg zöldborsó
- vaj, só, bors, szerecsendió, petrezselyem
- tejszín
- 1-2 zsemle kockázva
Elkészítése:
A zöldségeket megtiszítom, majd tetszés szerint aprítom. Kevés vajon dinsztelem, közben pedig fűszerezem. Felöntöm forró vízzel és lassű tűzön a zöldség puhulásáig főzöm. Tulajdonképpen egy zöldséglevest főzök.
Ha elkészült már csak pürésíteni kell. Visszateszem a tűzre és jó minőségű főzőtejszínnel sűrítem. Eközben elkészítem a zsemlekockákat. Ehhez a zsemlét kockázom, majd serpenyőben, nagyon kevés zsiradékon megpirítom.
Már csak tálalni kell.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »