Zöldségkrémleves pirított zsemlekockával recept
Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kg zöldborsó
- vaj, só, bors, szerecsendió, petrezselyem
- tejszín
- 1-2 zsemle kockázva
Elkészítése:
A zöldségeket megtiszítom, majd tetszés szerint aprítom. Kevés vajon dinsztelem, közben pedig fűszerezem. Felöntöm forró vízzel és lassű tűzön a zöldség puhulásáig főzöm. Tulajdonképpen egy zöldséglevest főzök.
Ha elkészült már csak pürésíteni kell. Visszateszem a tűzre és jó minőségű főzőtejszínnel sűrítem. Eközben elkészítem a zsemlekockákat. Ehhez a zsemlét kockázom, majd serpenyőben, nagyon kevés zsiradékon megpirítom.
Már csak tálalni kell.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

