Zöldséges sajtgaluskaleves recept
Hozzávalók:
- 4 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kis fej zeller
- 3 húsleveskocka
- pár szem bimbóskel
- pár karfiol rózsa
- zöldbab
- zöldborsó
A galuskához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek búzadara
- 4 natúr háromszög sajt
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, vízbe tesszük a leveskockákkal együtt, majd puhulásig főzzük.
Közben elkészítjük a galuskát. A tojásokat felverjük, villával belenyomkodjuk a sajtot és addig kevergetjük, amíg teljesen összeolvad. Ekkor belekeverjük a búzadarát.
Néhány percig hagyjuk pihenni, majd amikor a zöldségek megpuhulnak, teáskanállal a levesbe szaggatjuk.
Pár percig lassú tűzön főzzük, majd elzárjuk a gázt és lefedve még 5 percig hagyjuk párolódni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

