Zöldséges sajtgaluskaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 3 húsleveskocka
  • pár szem bimbóskel
  • pár karfiol rózsa
  • zöldbab
  • zöldborsó

A galuskához:

  • 2 tojás
  • 6 ek búzadara
  • 4 natúr háromszög sajt

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, vízbe tesszük a leveskockákkal együtt, majd puhulásig főzzük.

Közben elkészítjük a galuskát. A tojásokat felverjük, villával belenyomkodjuk a sajtot és addig kevergetjük, amíg teljesen összeolvad. Ekkor belekeverjük a búzadarát.

Néhány percig hagyjuk pihenni, majd amikor a zöldségek megpuhulnak, teáskanállal a levesbe szaggatjuk.

Pár percig lassú tűzön főzzük, majd elzárjuk a gázt és lefedve még 5 percig hagyjuk párolódni.