Zöldséges karalábéleves petrezselymes galuskával recept
Hozzávalók:
- 1 karalábé
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 ek zsír
- 1 ek finomliszt
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 szál zeller zöld
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg vaj
- 2-3 ek rétesliszt
- 1 csokor petrezselyem zöld
Elkészítése:
A zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a felaprított karalábét és a répákat, belereszelem a fokhagymát, megsózom és fedő alatt 10 percig párolom.
Megszórom finomliszttel, pirítom pár percig, azután meghintem pirospaprikával, elkeverem, felöntöm 1,5 l vízzel, beleteszem a félbevágott paprikát és paradicsomot, a zeller zöldet, ha szükséges még sózom, borsozom és addig főzöm, amíg a benne lévők megpuhulnak.
A tojásból, vajból, réteslisztből, aprított petrezselyem zöldből, pici sóval közepes lágyságú tésztát keverek, kiskanállal beleszaggatom a levesbe és megfőzöm.
Tejfölt kínálok mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

