Zöldséges céklaleves recept

Hozzávalók:
- 3 céklagumó
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 l alaplé
- 1 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem zöld
- ízlés szerint citromlé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A céklát meghámozom és felkockázom. A sárgarépát és a fehérrépát is a céklával azonos méretű kockákra vágom.
Az alaplevet lábasba öntöm. Helyettesíthető húsleves kockából főzött alaplével is.
A levesben megfőzöm a zöldségeket, sózom, borsozom. Ha elkészült, megszórom finomra vágott petrezselyemmel, citromlével ízesítem, és tálaláskor tejfölt kínálok mellé.
Tipp:
Ehhez a leveshez füstölt sonka lét használtam, ami a húsvéti sonka főzésénél maradt meg és 0.5 literenként lefagyasztva várja az alkalmankénti felhasználást. Vízzel kiegészítettem 1 literre.
A zöldséges céklaleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »