Zöldséges burgonyagombóc leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 2 közepes szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fehér paprika
- 1 paradicsom
- petrezselyem
- olaj
- só
- bors
- ételízesítő
- fűszerpaprika
- víz
A gombóchoz:
- kb 30 dkg burgonya
- 8-9 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, kockázzuk, sós vízben puhára főzzük, félretesszük, de még nem szűrjük le.
A hagymát felvágjuk, a zöldségeket kockázzuk. A hagymát egy lábasban megpirítjuk kevés olajon, majd a sárgarépát és a fehérrépát is hozzáadva összepirítjuk pár perc alatt. Félrehúzzuk a tűzről, szórunk bele pirospaprikát és rászűrjük a burgonya főző vízét és forró vízzel kiegészítjük a mennyiséget. Beletesszük a kockázott fehér paprikát és a paradicsomot, sózzuk, fűszerezzük, illetve a petrezselymet is hozzáadjuk.
A burgonyát még forrón összetörjük és hűlni hagyjuk. Beleütjük a tojást, a lisztet és összegyúrjuk.
Mikor a leves már majdnem elkészült, vizes kézzel, számunkra szimpatikus méretű gombócokat formázunk és a leveshez adjuk.
Miután a gombócok feljöttek a leves felszínére, még főzzük pár percet, majd elzárjuk a gázt és fedő alatt pihentetjük egy keveset.
Forrón tálaljuk. Tejföllel ízesíthetjük. :)
Tipp:
A leves nálunk nagy kedvenc, ezért most elkezdtem bővíteni a repertoárt, na nem mintha ebben a hűvös időben rossz időzítés lenne ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »