Zöldborsóleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
- 1 púpos evőkanál liszt
- 50 dkg csontból főzött 1 liter csontlé vagy 1 liter vízben főtt csirkeaprólék
- 1 csokor petrezselyem
- só
- csipetnyi cukor
- csipetke
Elkészítés:
A megtisztított zöldborsót a zsiradékban a finomra vágott petrezselyemzöld felével egy kissé megpároljuk, a liszttel meghintjük, és egy liter csontlével felengedjük. Megsózzuk, és addig főzzük, amíg a bor¬sószemek meg nem puhulnak. (Finom, ha a zsenge borsó héjából is dobunk bele néhányat, de ezt természetesen tálalás előtt ki kell szednünk.) Tálalás előtt egy kevés cukorral ízesítjük, a petrezselyem másik felét belekeverjük, és a csipetkét is belefőzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »