Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsóleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zöldborsó
    • 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
    • 1 púpos evőkanál liszt
    • 50 dkg csontból főzött 1 liter csontlé vagy 1 liter vízben főtt csirkeaprólék
    • 1 csokor petrezselyem
    • csipetnyi cukor
    • csipetke

    Elkészítés:
    A megtisztított zöldborsót a zsiradékban a finomra vágott petrezselyemzöld felével egy kissé megpároljuk, a liszttel meghintjük, és egy liter csontlével felengedjük. Megsózzuk, és addig főzzük, amíg a bor¬sószemek meg nem puhulnak. (Finom, ha a zsenge borsó héjából is dobunk bele néhányat, de ezt természetesen tálalás előtt ki kell szednünk.) Tálalás előtt egy kevés cukorral ízesítjük, a petrezselyem másik felét belekeverjük, és a csipetkét is belefőzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá