Zöldborsóleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 50 dkg csontból főzött 1 liter csontlé vagy 1 liter vízben főtt csirkeaprólék
  • 1 csokor petrezselyem
  • csipetnyi cukor
  • csipetke

Elkészítés:
A megtisztított zöldborsót a zsiradékban a finomra vágott petrezselyemzöld felével egy kissé megpároljuk, a liszttel meghintjük, és egy liter csontlével felengedjük. Megsózzuk, és addig főzzük, amíg a bor¬sószemek meg nem puhulnak. (Finom, ha a zsenge borsó héjából is dobunk bele néhányat, de ezt természetesen tálalás előtt ki kell szednünk.) Tálalás előtt egy kevés cukorral ízesítjük, a petrezselyem másik felét belekeverjük, és a csipetkét is belefőzzük.