Tejfölös bableves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg tarkabab
- 5-6 szem burgonya
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 tejföl
- só, ételízesítő,1 babérlevél, 1 ek ételecet
- 2 ek liszt
- étolaj
- 1 tk törött paprika
Elkészítése:
Előző este beáztatjuk a babot. Másnap a forrásban lévő vízhez hozzáadjuk, a babérlevéllel és az apróra vágott fokhagymával együtt, majd halk lángon főni hagyjuk. Ha már majdnem megfőtt a bab hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, sót, ételízesítőt, ecetet. Ha kicsit főtt a burgonya is elkészítjük az étolajjal, lisztel, törött paprikával a rántást és azt is hozzáadjuk. Majd a tejföllel habarást készítünk és azt is belekeverjük. Még pár percet hagyjuk főni. Jó étvágyat!
Tipp:
Burgonya nélkül is finom, de nálunk az egész család így szereti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »