Sárgaborsóleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg sárgaborsó
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 púpos evőkanál liszt
- só
- késhegynyi pirospaprika
- olajban pirított kenyérkockák
- esetleg 2 pár virsli, vagy füstölt lé
Elkészítés:
A sárgaborsót alaposan kiválogatjuk, majd több, váltott hideg vízben átmossuk. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje, és egy éjjelen át áztatjuk. Másnap (ha az áztatóvizet magába szívta volna) annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven ellepje, de készíthetjük füstölt hús főzőlevével is. Fedő alatt, kis lángon nagyon puhára főzzük, időnként az alját megkeverve, nehogy odakapjon. Ezután az olajban megfonnyasztjuk a reszelt vöröshagymát, a liszttel meghintjük, és kevergetve addig sütjük, amíg a liszt meg a hagyma szép piros nem lett. Meghintjük a pirospaprikával, és egy kevés vízzel felengedve, a leveshez öntjük. Tésztaszűrőn keresztül áttörjük a levest, a tűzre visszatesszük, és vízzel 1,5 liternyire hígítjuk. Még néhány percig forraljuk, és külön tálkában olajban pirított kenyérkockákat kínálunk hozzá. (Ha gazdagítani akarjuk, a legvégén karikákra vágott virslit főzünk a levesbe.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »