Sárgaborsóleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg sárgaborsó
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 púpos evőkanál liszt
- só
- késhegynyi pirospaprika
- olajban pirított kenyérkockák
- esetleg 2 pár virsli, vagy füstölt lé
Elkészítés:
A sárgaborsót alaposan kiválogatjuk, majd több, váltott hideg vízben átmossuk. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje, és egy éjjelen át áztatjuk. Másnap (ha az áztatóvizet magába szívta volna) annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven ellepje, de készíthetjük füstölt hús főzőlevével is. Fedő alatt, kis lángon nagyon puhára főzzük, időnként az alját megkeverve, nehogy odakapjon. Ezután az olajban megfonnyasztjuk a reszelt vöröshagymát, a liszttel meghintjük, és kevergetve addig sütjük, amíg a liszt meg a hagyma szép piros nem lett. Meghintjük a pirospaprikával, és egy kevés vízzel felengedve, a leveshez öntjük. Tésztaszűrőn keresztül áttörjük a levest, a tűzre visszatesszük, és vízzel 1,5 liternyire hígítjuk. Még néhány percig forraljuk, és külön tálkában olajban pirított kenyérkockákat kínálunk hozzá. (Ha gazdagítani akarjuk, a legvégén karikákra vágott virslit főzünk a levesbe.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »