Sárgaborsóleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg sárgaborsó
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 púpos evőkanál liszt
- só
- késhegynyi pirospaprika
- olajban pirított kenyérkockák
- esetleg 2 pár virsli, vagy füstölt lé
Elkészítés:
A sárgaborsót alaposan kiválogatjuk, majd több, váltott hideg vízben átmossuk. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje, és egy éjjelen át áztatjuk. Másnap (ha az áztatóvizet magába szívta volna) annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven ellepje, de készíthetjük füstölt hús főzőlevével is. Fedő alatt, kis lángon nagyon puhára főzzük, időnként az alját megkeverve, nehogy odakapjon. Ezután az olajban megfonnyasztjuk a reszelt vöröshagymát, a liszttel meghintjük, és kevergetve addig sütjük, amíg a liszt meg a hagyma szép piros nem lett. Meghintjük a pirospaprikával, és egy kevés vízzel felengedve, a leveshez öntjük. Tésztaszűrőn keresztül áttörjük a levest, a tűzre visszatesszük, és vízzel 1,5 liternyire hígítjuk. Még néhány percig forraljuk, és külön tálkában olajban pirított kenyérkockákat kínálunk hozzá. (Ha gazdagítani akarjuk, a legvégén karikákra vágott virslit főzünk a levesbe.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »