Sárgaborsóleves recept
Hozzávalók:
- 25 dkg sárgaborsó
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 púpos evőkanál liszt
- só
- késhegynyi pirospaprika
- olajban pirított kenyérkockák
- esetleg 2 pár virsli, vagy füstölt lé
Elkészítés:
A sárgaborsót alaposan kiválogatjuk, majd több, váltott hideg vízben átmossuk. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje, és egy éjjelen át áztatjuk. Másnap (ha az áztatóvizet magába szívta volna) annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven ellepje, de készíthetjük füstölt hús főzőlevével is. Fedő alatt, kis lángon nagyon puhára főzzük, időnként az alját megkeverve, nehogy odakapjon. Ezután az olajban megfonnyasztjuk a reszelt vöröshagymát, a liszttel meghintjük, és kevergetve addig sütjük, amíg a liszt meg a hagyma szép piros nem lett. Meghintjük a pirospaprikával, és egy kevés vízzel felengedve, a leveshez öntjük. Tésztaszűrőn keresztül áttörjük a levest, a tűzre visszatesszük, és vízzel 1,5 liternyire hígítjuk. Még néhány percig forraljuk, és külön tálkában olajban pirított kenyérkockákat kínálunk hozzá. (Ha gazdagítani akarjuk, a legvégén karikákra vágott virslit főzünk a levesbe.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

