Magyaros gomba leves, reszelt tésztáva recept

Hozzávalók:
- fél kg gomba
- 2 répa
- 1 fehérrépa
- 1 marék borsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- zsír
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- majoránna
- 1 evőkanál pirospaprika
- ízlés szerint chili
Tésztához:
- 5-6 evőkanál liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Elkészítése:
A zöldségeket tetszés szerint felaprítom, a hagymát, fokhagymát, apró kockára vágom.
Egy lábasban felforrósítom a zsírt (én kacsa zsírt használtam) és a vöröshagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát egy fél percig együtt pirítom és jöhet bele a gomba. Sózom, borsozom, megszórom majoránnával és addig pirítom nagy lángon, amíg majdnem az összes kiengedett víz elpárolog. Ekkor hozzáadom az összes többi zöldséget, együtt párolom kb 5 percig, felengedem annyi vízzel, hogy jól ellepje a zöldségeket.
Amikor minden zöldség megpuhult rászórom a tetejére a pirospaprikát, a chilit, elkészítem a tejfölből és az 1 evőkanál lisztből a habarást és a levesbe öntöm. Ha kell utána ízesítek, esetleg kevéske delikátot is lehet beletenni.
Elkészítem a tésztát, ami teljesen megegyezik a csipetke készítésével, csak ezt a végén a régi típusú nokedli szaggatón lereszelem. A lisztet és a sót elkeverem, beleütöm a tojást és jól összegyúrom.
A lereszelt tésztát a lobogó levesben jól elkeverem, kb 2-3 percig főzöm, de már lassabb tűzön.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »