Lencseleves gazdagon recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg lencse
- 3 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- pirospaprika
- ecet
- cukor
- só
- babérlevél
- tárkony
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 pár virsli
Elkészítés:
A lencsét előző nap este beáztatjuk. Másnap 4 liter vízbe főni tesszük.
Amikor félig megfőtt,akkor beletesszük a karikákra vágott zöldségeket, fűszereket, a karikákra szelet füstölt kolbászt is, majd puhára főzzük.
Zsemleszínű,hagymás rántást készítünk,a levest berántjuk. Ezután még teszünk bele 3 db karikákra vágott virslit,belefőzzük és ecettel ízesítjük.
Tejföllel tálaljuk.
Jó tartalmas,laktató leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

