Lencseleves gazdagon recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg lencse
- 3 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- pirospaprika
- ecet
- cukor
- só
- babérlevél
- tárkony
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 pár virsli
Elkészítés:
A lencsét előző nap este beáztatjuk. Másnap 4 liter vízbe főni tesszük.
Amikor félig megfőtt,akkor beletesszük a karikákra vágott zöldségeket, fűszereket, a karikákra szelet füstölt kolbászt is, majd puhára főzzük.
Zsemleszínű,hagymás rántást készítünk,a levest berántjuk. Ezután még teszünk bele 3 db karikákra vágott virslit,belefőzzük és ecettel ízesítjük.
Tejföllel tálaljuk.
Jó tartalmas,laktató leves.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »