Lencseleves recept
Hozzávalók 4 főre
- 25 dkg lencse
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál gyökér
- petrezselyem zöld
- zeller zöld
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 tk pirospaprika
- 1 kis pohár tejföl
- 2 ek finomliszt
- 1 ek mustár
- 3-4 db babérlevél
- só
- ételízesítő
- őrölt fekete bors
- tetszőleges levesbetét /csipetke,kis kocka,mini kagyló stb./
Elkészítése:
A lencsét átválogatjuk,alaposan átmossuk. A szalonnát kis kockákra a hagymát apróra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk,fél karikákra szeleteljük. A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük az átmosott lencsét,babérlevelet,sózzuk,borsozzuk,megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Egy fél órát főzzük, majd beletesszük a zöldségeket és puhára főzzük. Ízesítjük mustárral,ételízesítővel,belefőzzük a levesbetétet. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk,kiforraljuk és levesszük a tűzről.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

