Lencseleves recept

Hozzávalók 4 főre
- 25 dkg lencse
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál gyökér
- petrezselyem zöld
- zeller zöld
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 tk pirospaprika
- 1 kis pohár tejföl
- 2 ek finomliszt
- 1 ek mustár
- 3-4 db babérlevél
- só
- ételízesítő
- őrölt fekete bors
- tetszőleges levesbetét /csipetke,kis kocka,mini kagyló stb./
Elkészítése:
A lencsét átválogatjuk,alaposan átmossuk. A szalonnát kis kockákra a hagymát apróra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk,fél karikákra szeleteljük. A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük az átmosott lencsét,babérlevelet,sózzuk,borsozzuk,megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Egy fél órát főzzük, majd beletesszük a zöldségeket és puhára főzzük. Ízesítjük mustárral,ételízesítővel,belefőzzük a levesbetétet. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk,kiforraljuk és levesszük a tűzről.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »