Különleges zöldborsóleves recept

Hozzávalók
- 50 dkg zöldborsó
- 2-2 szál zsenge sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- 2 húsleveskocka
- csipetnyi cukor
- csipetke
Elkészítés:
Kifejtjük a zsenge zöldborsót, és a vajon a megtisztított, karikákra vágott kétféle répával néhány percig saját levében pároljuk. Felengedjük 1,2 liter vízzel, és csokorba fogva belerakjuk a petrezselyemzöld felét. A húsleveskockákkal meg egy kevés cukorral ízesítjük, és addig főzzük, amíg a borsó meg a zöldség meg nem puhult. Közben a kifejtett zöldborsóhéj egyharmadát (a zsengéjét) alaposan megmossuk, és annyi vízzel, amennyi ellepi, jó puhára főzzük. Turmixszoljuk, átszűrjük, nehogy a szálas részek benne maradjanak, és ezzel sűrítjük be a levest. Végül apró csipetkéket (esetleg galuskákat) főzünk bele, és a petrezselyemzöld másik (finomra vágott) felével a tálban meghintjük, mert ezzel forralni nem szabad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »