Különleges zöldborsóleves recept

Hozzávalók
- 50 dkg zöldborsó
- 2-2 szál zsenge sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- 2 húsleveskocka
- csipetnyi cukor
- csipetke
Elkészítés:
Kifejtjük a zsenge zöldborsót, és a vajon a megtisztított, karikákra vágott kétféle répával néhány percig saját levében pároljuk. Felengedjük 1,2 liter vízzel, és csokorba fogva belerakjuk a petrezselyemzöld felét. A húsleveskockákkal meg egy kevés cukorral ízesítjük, és addig főzzük, amíg a borsó meg a zöldség meg nem puhult. Közben a kifejtett zöldborsóhéj egyharmadát (a zsengéjét) alaposan megmossuk, és annyi vízzel, amennyi ellepi, jó puhára főzzük. Turmixszoljuk, átszűrjük, nehogy a szálas részek benne maradjanak, és ezzel sűrítjük be a levest. Végül apró csipetkéket (esetleg galuskákat) főzünk bele, és a petrezselyemzöld másik (finomra vágott) felével a tálban meghintjük, mert ezzel forralni nem szabad.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »