Különleges zöldborsóleves recept

Hozzávalók
- 50 dkg zöldborsó
- 2-2 szál zsenge sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- 2 húsleveskocka
- csipetnyi cukor
- csipetke
Elkészítés:
Kifejtjük a zsenge zöldborsót, és a vajon a megtisztított, karikákra vágott kétféle répával néhány percig saját levében pároljuk. Felengedjük 1,2 liter vízzel, és csokorba fogva belerakjuk a petrezselyemzöld felét. A húsleveskockákkal meg egy kevés cukorral ízesítjük, és addig főzzük, amíg a borsó meg a zöldség meg nem puhult. Közben a kifejtett zöldborsóhéj egyharmadát (a zsengéjét) alaposan megmossuk, és annyi vízzel, amennyi ellepi, jó puhára főzzük. Turmixszoljuk, átszűrjük, nehogy a szálas részek benne maradjanak, és ezzel sűrítjük be a levest. Végül apró csipetkéket (esetleg galuskákat) főzünk bele, és a petrezselyemzöld másik (finomra vágott) felével a tálban meghintjük, mert ezzel forralni nem szabad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »