Kelkáposzta leves recept

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 4 – 5 db közepes krumpli
- 4 – 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír
- ízlés szerint
- só, ételízesítő
- 1 kk pirospaprika ha szükséges
- 2 dl tejföl
- 1 kk majoránna
Elkészítése:
Anyagokat megpucoljuk, krumplit felkockázzuk, káposztát laskára vágjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy a leves elégséges legyen.
Amikor megfőtt akkor a zsírból, fokhagymából, és paprikából rántást készítünk, és a tejfeles rántással besűrítjük, rászórjuk a majoránnát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »