Kelkáposzta leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kelkáposzta leves

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 4 – 5 db közepes krumpli
  • 4 – 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsír
  • ízlés szerint
  • só, ételízesítő
  • 1 kk pirospaprika ha szükséges
  • 2 dl tejföl
  • 1 kk majoránna

Elkészítése:

Anyagokat megpucoljuk, krumplit felkockázzuk, káposztát laskára vágjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy a leves elégséges legyen.

Amikor megfőtt akkor a zsírból, fokhagymából, és paprikából rántást készítünk, és a tejfeles rántással besűrítjük, rászórjuk a majoránnát.